Huijareita liikkeellä Googlen hakutuloksissa

Huijareita liikkeellä Googlen hakutuloksissa

Olen huomannut, että lähiaikoina Googlen hakutuloksiin on ilmestynyt omituisia sivustoja, joissa näkyy minun karikatyyritaulujen kuvia ja käsittämättömän edulliseen hintaan tilattavina.

No - nehän on tietenkin huijaussivustoja, joiden tarkoitus on vain houkutella ihmisiä sinne antamaan luottokorttitietonsa tai peräti maksamaan joku tuote, jota eivät tietenkään toimita. Verkko-osoitteet, joilta voi taulun minulta tilata ovat; karikatyyrilahja.fikarikatyyrilahja.com ja naamataulu.fi

Esimerkiksi hakusanalla ”60-vuotislahja” tulee hakutuloksiin ncff.fi niminen sivusto, joka onneksi on otsikoitu varsin kehnosti: ”katua teeskennellä toimia 60 vuotislahja - ncff.fi”. Siellä sivulla löytyy useita minun kotisivuilta varastettuja kuvia karikatyyritauluista ja hinnaksi räväytetty ihan kova tarjous 6,54€… kuvankaappausta ottaessani se oli vielä 19,45€, eli ei kannata hoppuilla tilauksen kanssa. Taulua et tietenkään tule saamaan, sillä tarjoukset tai tuo verkkokauppa EI LIITY MINUUN mitenkään.

Huijaussivustolla näyttää olevan muiltakin lahja-verkkokauppa sivuilta varastettuja kuvia houkuttimena halvan hinnan kera. 

Sivulla on maksuominaisuus, mutta esimerkiksi karikatyyriä tilatessa et voi sinne antaa mitään lisätietoja, todennäköisesti vain luottokorttinumerosi jatkokäyttöä varten. Ei esimerkiksi puhettakaan turvallisesta Klarna-maksun mahdollisuudesta.

Myös ”sopimusehdot” sekä ”Toimitus ja palautus” on sen verran huonolla käännösohjelmalla raapaistu, ettei ne kestä oikein kriittistä lukemista. Niissä puhutaan shopin olevan urheiluvälineiden laatukauppa… yhtään urheiluvälinettä en sivuilta äkkiseltään kyllä löytänyt. 

Ompa jopa karikatyyrin ”tilanneilta” tullut runsaasti palautettakin. Esimerkiksi ”Mr Ayena” kertoo tuotteen olevan ”Hyvän tuntuinen”

Olen lähettänyt Googlelle palautetta näistä huijaussivustoista, mutta en usko siellä päässä olevan kovin suurta kiinnostusta tehdä asialle mitään. Joten olkaa tarkkoja, tänä päivänä hakutuloksiin on noussut jopa pankkienkin huijaussivustoja.

Paras keino saada katoamaan

Ehkä paras tapa saada huijaussivustot katoamaan Googlesta, on se että välittömästi kun huomaa tulleensa sellaiselle, PALAA TAKAISIN GOOGLEN HAKUSIVULLE!!! Se on merkki Googlen algoritmille, ettei sivu vastannut käyttökokemukseltaan sitä, mitä olit hakemassa ja jos tällaisiä tulee paljon algoritmi alkaa tiputtamaan sitä hakutuloksissa alaspäin.