Kuinka piirtää karikatyyri

Kuinka piirtää karikatyyri

Katso timelapse videolta, kuinka karikatyyri valmistuu!

Karikatyyri on hauska muotokuva, mutta huutomerkillä varustettuna :) Karikatyyrillä ei haluta pilkata ketään, vaan se tehdään aina hyväntahtoisesti.

Nykyisin piirrän karikatyyrit sähköisesti, käytän siihen iPadia ja ProCreate-ohjelmaa. Tabletissa on myös suojakalvo, joka saa piirtämisen tuntumaan hieman samalta kuin paperille piirrettäessä. Muuten piirtäminen on suurinpiirtein samanlaista luonnostelusta varittämiseen.

Nopeutettu timelapse-video

Luonnostelen ensin kuvan yksityiskohtineen ja toisin kuin paperilla, sähköisenä luonnosta voi vielä "haalistaa", joten päälle piirtäminen on hieman helpompaa. Myöskin "lyijykynäviivat" lähtee yhdellä tason poiston klikkauksella, eikä niitä tarvitse kumilla hinkata :)

Ehkä suurin ero paperille piirtämiseen on se, että padilla kuvaa voi suurentaa, joka johtaa ehkä turhaankin yksityiskohtien pikkutarkkuuteen ja sitä myöden aikaa menee kauemmin kuin paperille tehdessä. 

Mahtava lahjaidea

Karikatyyritaulu on oivallinen lahjaidea. Se sopii nimenomaan sellaiselle henkilölle, jolla on jo kaikkea! Pääset itse lahjan hankinnassa suht helpolla, voit tehdä tilauksen kotona istuskellen ja voin luvata asiakaspalautteen perusteella, että tämä piirretty lahja tulee olemaan tykätty.

Tämä on myös täysin suomalainen lahja, työnäytteistä näet, mitä on odotettavissa. Kuvaa ei siis tilata Intiasta tai siihen ei käytetä mitään PhotoShopin automaatiota... sähköisestä työnkulusta huolimatta se on suomalaista työtä. Kaiken lisäksi uskallan antaa myös tyytyväisyystakuun

Kuinka tilaan?

Voit tilata haluamasi taulun verkkokaupasta, vaihtoehtoja on muutamia; 

  • mustavalkoinen tai värillinen
  • rintakuva tai kokokuva
  • yhden tai kahden hengen kuva

Jos näistä mikään ei osu tarpeisiisi, niin laita minulle viestiä.

Liity postituslistalleni, niin saat hyvissä ajoin muistutuksia mm. kalenterin merkkipäivistä, jolloin jää aikaa lahjan hankintaan... toimii vaikka et karikatyyriä tilaisikaan.